Historie

De naam Ando komt voort uit de samenvoeging van de voornamen van beide trainers; Anne en Edo Slui. Ando betekent letterlijk in het Japans “Vredelievende Weg”. Ando vindt zijn oorsprong in Veldhoven. Het bedrijf van de ouders, Marga & Wim  Slui was benaderd door Stichting Jantje Beton voor deelname aan de jaarlijkse Roefeldag voor het basisonderwijs. Om een activiteit te verzorgen kwam al gauw Aikido in het vizier. In een omgebouwde werkkamer tot dojo werd door Anne 14 jaar en Edo 16 jaar  de allereerste stap gezet dat men kennis kon maken met aikido. Vanuit de hulpvraag om Aikido in te zetten tegen het pesten op school is de aanleiding geweest voor  Marga en Wim om Aikido Vereniging Ando op te richten. Door de leeftijd van Anne en Edo waren zij een voorbeeld voor de kinderen.  Het is het jaar 2002.

Binnen 10 jaar is Aikido School Ando uitgegroeid tot een dynamische Aikido school. In 2010 is de organisatie overgedragen aan Anne en Edo. Marga en Wim zijn intussen lid van Raad van Advies.

Anne en Edo vertegenwoordigen Yamada Sensei 8e Dan de Tokyo in Nederland. Ando is geen onbekende binnen Aikido. Naast Wilko Vriesman zijn Anne en Edo negen jaar directe leerling geweest van Christian Tissier. Het is Christian Tissier die samen met Bruno Zanotti hen heeft gevormd en opgeleid tot 2de Dan. Yamada Sensei 8e Dan, zorgt nu voor hun verdere groei en ontwikkeling. In 2009 hebben zij ten overstaande van hem hun 3de Dan behaald.

Beide trainers kennen een rijke historie. Anne & Edo hebben Nederland vertegenwoordigd tijdens de World Games in 2005. Naast Hans van Breukelen hebben Manon Bollegraf en Leon van de Zanden ook kennis gemaakt met hun Aikido. Gefigureerd in de  videoclip van Patrick Hendriks. Speciale uitzending over Ando in Special SportXtra.

Aikido School Ando is aangesloten bij de aikido bond ‘Stichting Ando Nederland’ en maakt onderdeel uit van de Ando Groep. De bond verzorgt naast stages en activiteiten ook de interne opleiding van de docenten die de lessen verzorgen.