Samen met Anne zijn wij, een aantal Andoka’s, een weekje naar de stage geweest van Yamada Sensei. Het was een fantastische week vol Aikido. Elke dag waren we op de mat te vinden. Wat mij was opgevallen was dat de favoriete techniek van Yamada zeker Nikyo is! Iedere dag Nikyo en Sokumen Irimi nage. Vanzelfsprekend hebben we nog meer technieken beoefend, kote gaeshi, kokyo nage, shiho nage, irimi nage, ikkyo… de hele lijst is voorbij gekomen. Het is een man van weinig woorden tijdens de uitleg, maar daden zeggen meer dan woorden!
Ook de ochtendlessen waren erg plezierig, om 6 uur uit je bed om naar training te gaan. Elke ochtend weer les van een andere Sensei, waaronder ook Anne Slui!
Anne werd gevraagd om de ochtendtraining van 7.00 u te geven!! Anne begon met veel contact oefeningen. Je zag de mensen denken, dit zijn we niet gewend! Met hier en daar nog wat toffe werptechnieken heeft Anne iedereen goed wakker weten te maken!
Kim L.