Aikido Jeugdles (12+)

Onze focus tijdens de Aikido jeugdlessen meer op de martiale kant van het Aikido. Zo dagen we ze uit op verschillende vlakken. We creeëren bewustwording en werken aan conditie. In de lessen maken we gebruik van situaties en hoe hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Tijdens de zomer is Urban Aikido een uitstekend onderdeel waarbij we bijv. No-gi (zonder Aikidopak) trainen. Op deze manier brengen we de Aikido jeugdles dichterbij de belevingswereld van de jongeren.

In het jeugdprogramma staat ‘voor jezelf opkomen’ centraal. Je leert meer bij jezelf te blijven en je minder mee te laten slepen door emotie.

De zelfverdedigende technieken helpen je fysiek weerbaarder te worden. Zorgen voor een verbeterde houding en uitstraling. Tenslotte hoef je voor Aikido niet groot en sterk te zijn.

Er is geen enkele voorkennis nodig om deel te nemen aan de Aikidolessen voor jeugd. Iedereen traint op zijn en of haar eigen niveau.

Bij Ando zorgen we zo voor een veilig en vertrouwde leeromgeving. Dat is dé manier waarop je vordering kan maken. Leren doe je immers door fouten te maken.

Friends Aikido
Get Your Ass To Our Dojo
Friends Aikido
Get Your Ass To Our Dojo

Ja. Wij zijn van mening dat Aikido werkt. Uiteraard zul je daarvoor (net als alle andere vechtsporten) wel genoeg mat-uren voor moeten maken. Als aanvulling op deze vraag, een Aikidoka ziet pas een ‘gewonnen gevecht’ als er niet gevochten hoefde te worden. Dat is de essentie van het Aikido.

Aikido kent veel (sierlijke) draai bewegingen. Je zult een Aikidoka nooit iets zien blokkeren, maar meedraaien met de energie die op ‘m af komt. Gevolgd door bijv. een polsklem, waar vervolgens een mooie zweefrol uit voortvloeit. Niet omdat dit een realistische val beweging is, maar een van de beste manieren is om blessures te voorkomen. Wist je dat Aikido van alle Martial-Arts de meeste variaties heeft in valbreken?

De grootste verschillen zitten ‘m niet in de technieken, maar de context waarin we deze uitleggen en oefenen. Zo dagen we de jeugd meer uit, gebruiken situaties die ze bijv. op school zouden kunnen tegenkomen. (Overigens wisselen we de lessen ook wel eens uit.)

Het is zo zwaar als je het zelf maakt. Wij zullen je proberen uitdagen op jouw niveau, zodat als je naar huis gaat denkt ‘hé wat was dat een lekkere training’. Uiteindelijk gaat erom dat je leert jezelf uit te dagen.

De kosten delen we met je na de eerste les. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je Aikido leuk vind, niet omdat het goedkoper is dan bijv. tennis. Mocht het te duur zijn, dan vinden we daar wat op. De essentie is, vind je Aikido leuk!? Daarom is onze proefles dus ook gratis. De keuze daarna is altijd nog aan jou.

Onze leden delen

Ervaringen

Zet de eerste stap

Trainen in een
vertrouwde omgeving