Aikido Trainers

Aikido school Ando bestaat al meer dan 20 jaar. Daarbij zijn de hoofdtrainers sensei Edo en Anne. Hieronder stellen zij zichzelf even kort voor, gevolgd door alle andere trainers die je zal tegenkomen op de mat. Zowel als docent als leerling. (Want ook net als sensei Edo en Anne, ook een trainer houdt nooit op met leren).

Edo en Anne Slui sensei

Op onze website kun je al veel over ons vinden, daarom vertellen we je hieronder wat meer over onszelf en wat ons beweegt. Edo heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij is een echte ‘creatief’, met Ando dojo als zijn speeltuin. Zo zijn er bijv. meerdere Aikido shirts uit zijn mouw gerold (en persoonlijk gedrukt), maar heeft ook een Aikido kinderboekje op zijn naam staan. Alles wat vormgegeven kan worden of creatief tot een nieuw level getild kan worden… daar wordt hij blij van.

Anne; naast mijn passie voor Aikido en andere budosporten, die ik ondertussen al wat jaartjes beoefen, houdt ik me bezig met levenslang leren en ontwikkelen. Ik ben altijd al geïnteresseerd in de mensheid en haar doel op aarde. Maar ook de invulling die wij daaraan geven, de systemen die wij bedenken en de ontwikkelingen die wij meemaken. Ik gebruik daar mijn docentschap voor om deze vraagstukken te mogen onderzoeken en kennis uit te dragen. Mijn studie voor commerciële economie (binnen de sportwereld), lerarenopleiding docent Algemene economie en nu mijn masteropleiding Managementwetenschappen geven mij de basis om de wereld vanuit het Westerse invalshoek beter te begrijpen. Dit samen met alle kennis vanuit het Aikido, Oosterse filosofie, geeft mij het gevoel van een gebalanceerd levensopvatting. Tijdens mijn Aikidolessen zoom ik in op verschillende thema’s die relevant zijn voor ontwikkeling op en buiten de mat.

Jeroen

In het dagelijks leven ben ik ergotherapeut bij mensen met een visuele beperking maar mijn grote passie ligt bij Aikido. Het mooie van beide is dat je mensen kan helpen om het beste uit zichzelf te halen. Zowel tijdens de therapie als met Aikido, werk je samen om zo beide te groeien en tot een mooi resultaat te komen.

Ik vind het belangrijk dat je weet waarom iets werkt of waarom je een techniek op een bepaalde manier uitvoert en wil je dan ook inspireren om hier tijdens de lessen over na te denken. Wat daaruit volgt is vaak een nieuwe openbaring voor zowel de leerling en mij als trainer omdat iedereen weer net anders naar een techniek of oefening kijkt. Tot snel op de Mat.

Klaas

Ik ben eigenaar van een engineering bureautje , voor ontwerpen en tekenwerk in de installatietechniek. Dit vereist een redelijk hoge precisie. Aikido is daar een heerlijke aanvulling op, daar moeten ook de puntjes op de “i” en ANDO is voor mij dan ook de plaats en familie waar ik me graag uitleef in de training! En waar ik ook graag met jou, invulling zou willen geven aan een stukje van jouw leven…

Aikido is namelijk meer dan een sport, bij ANDO is het ook een samenwerking van iedereen, elkaar scherp houden, bijschaven en vooral opbouwen van elkaar, zowel op de mat als daarbuiten. Daarin wil ik ook graag voor je klaarstaan en begeleiden.

Voel je welkom en haal, samen met ons, het beste uit jezelf!

Andrea

I originally come from Italy. I started training Aikido in April 1997 in Bari, the city where I am from. I began training as a way to do something with my elder brother, but little did I know that I was going to jump on a journey that still today constantly gives me balance and keeps me at peace with the outside and the inside world.

In my life I have travelled a lot: besides in Italy and the Netherlands, I have lived in Finland and Mexico and I had the chance to train Aikido in all these countries, learning how the same art can feel completely different and new every time you look at it from a different perspective. I arrived in the Netherlands in 2011, here I have found a new home, a wonderful job and a great dojo here at Ando.

Hope you join us soon and start your journey with us!

Stephan

Les geven is mijn grote passie, dus de stap maken naar het lesgeven binnen onze mooie sport Aikido was een kleine. Ik beoefen al meer dan 15 jaar Aikido, dit doe ik met veel plezier.

Ik vind het leuk om dynamisch te werken tijdens de trainingen, dit zal je dus regelmatig tijdens mijn lessen terugzien. Mijn favoriete techniek is Irimi Nage, daar kan ik geen genoeg van krijgen!

Laten we samen kijken naar hoe we Aikido in kunnen zetten om onszelf beter te voelen, zowel fysiek als mentaal. Dat is mijn persoonlijke uitdaging voor jullie allen tijdens mijn lessen. Ik hoop dat je met een goed gevoel de mat af stapt, daar doen we het samen voor!