Kinder Aikido vanaf 4 jaar

Tijdens onze Aikidoles leren kinderen vanaf 4 jaar hoe ze moeten rollen, ontspannen. Maar ook ademhalen, concentreren en nog veel meer. We houden daarbij rekening met kinderen die op hun eigen manier leren. Zo zorgen we dat iedereen zich welkom voelt.

Waar de kinderles (7+) al echt met Aikido technieken gewerkt wordt, leren onze kleine krijgers voornamelijk tuimel Aikido. Ofwel Aikido beginselen in spelvorm. Het zijn gestructureerde lessen van drie kwartier. Waarbij ze samen trainen, stoeien, duwen, trekken en vooral ook leren valbreken. Allemaal oefeningen die goed zijn voor de motorische ontwikkeling.

Plezier in de sport staat hierbij centraal. Uiteraard zijn ouders van harte welkom in Zaltbommel om aan de rand te komen kijken. Zodra het kind er aan toe is kun zij plaats nemen buiten de zaal, in de kantine van de Sportwaard, vanwaar ze ook de les kunnen zien.

Aikido is de ideale voorbereiding én aanvulling voor elke andere sport.

Kinderles vanaf 4 jaar, in Zaltbommel

Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen bij Ando Aikido.

Onze kleine Aiki-krijgers leren voornamelijk tuimel Aikido.
Mix van spel en oefeningen goed voor de motorische ontwikkeling.

Kinderles vanaf 4 jaar, in Zaltbommel

Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen bij Ando Aikido.

Onze kleine Aiki-krijgers leren voornamelijk tuimel Aikido.
Mix van spel en oefeningen goed voor de motorische ontwikkeling.

Aikido in jip & Janneke taal

Lees ons verhaaltje over Aikido in Jip en Janneke stijl. Leuk om voor te lezen, maar ook goed om kennis te maken met Aikido op een makkelijke manier die te begrijpen is wat Aikido nu is. 

Aikido kindervragen

Heel begrijpelijk. Alles wat nieuw is is spannend. Daarom mag je ook een les gewoon komen kijken zonder te hoeven meedoen. (Je kan dit aangeven bij het proefles formulier. Dan plan je een proefles in voor de week dat je kan komen trainen en vermeld je bij opmerkingen dat je de week ervoor komt kijken.)

Heel graag zelfs. Het is zowel voor jezelf als het kind fijn om te weten dat je in de buurt bent. Dit kan zowel in de zaal als daarbuiten. Mocht je kind onverhoopt naar het toilet moeten dan kun je daarbij ondersteunen. Of als deze getroost wil worden wanneer dit de trainer niet lukt.

Als je nog een Judo-pak ergens hebt liggen is dat wel handig, maar niet noodzakelijk. ‘Loszittende’ kleding is goed, denk aan een joggingbroek met een t-shirt. Dit leggen we je ook uit in de mail die je ontvangt als je de proefles komt doen.

Aikido vragen van ouders

Zeker! Iedereen is welkom om mee te trainen. Wist je dat sensei Edo en Anne zo ook aan Aikido zijn begonnen? Ze stapte beide op hetzelfde moment de mat op.

Zeker. Wij zijn er van overtuigt dat als een kind vaak genoeg op de mat staat en traint, steeds assertiever en zekerder wordt met de tijd. Vaak is het ook het kind de tijd te gunnen om zich op dit vlak te ontwikkelen. Door alle technieken en oefeningen in het Aikido zit dat wel goed.

De kosten delen we met je na de eerste les. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je Aikido leuk vind, niet omdat het goedkoper is dan bijv. tennis. Mocht het te duur zijn, dan vinden we daar wat op. De essentie is, vind je Aikido leuk!? Daarom is onze proefles dus ook gratis. De keuze daarna is altijd nog aan jou.

Onze leden delen

Ervaringen

Zet de eerste stap

Trainen in een
vertrouwde omgeving