Beter leren is meer tijd voor Aikido

Door een paar slimme tricks toe te passen, kun jij straks nog meer Aikido’en. 
Het eerste filmpje laat kort zien wat je kan doen, maar als je even doorleest weet je het ook. In de tekst staan ook de links, waarmee je direct aan de slag kan! 

Geleidelijk leren
Uren achter elkaar leren heeft geen zin, dat blijkt uit dit onderzoek. Wat wel helpt is het geleidelijk leren.  Net zoals je in Aikido intervallen nodig hebt, onthoud je ook beter wat je aan het doen bent wanneer je pauzes neemt. Een handige website hiervoor is bijv. Brainscape. Je kunt ook kiezen voor een add-on voor in je browser: Hibou. Of je knipt zelf wat spiekbriefjes en leest deze om de zoveel tijd door.

Taal leren
Wellicht de meest makkelijke manier om een taal te leren is door gebruik te maken van een Google Chrome extensie. Het vervangt woorden in de tekst in een taal die je wilt leren. Als je woordjes moet leren is het niet handig, maar om je leesvaardigheid te bevorderen wel. (Zie tweede video.) Toevoegen aan je browserkan hier.

Leer omgeving
Heb je moeite om te leren in een stille omgeving? Dan kun je tegenwoordig een app downloaden om achtergrond geluiden af te spelen. Waan je in een cafe in Parijs of kies voor rustgevende geluiden. Kijk en ervaar het zelf via deze link.

Google scholar
Moet je een werkstuk schrijven dat niet over Aikido gaat? Misschien kan Google scholar je hierbij meer van dienst zijn dan een gewone browser. Deze zoekt namelijk op artikelen en citaten. (Iets wat bij het schrijven van bijv. een scriptie erg handig is.) 

Wiskunde helper
Deze tip is misschien wel de beste en tegelijkertijd de slechste ooit!! Mocht je moeite hebben met wiskunde dan kan deze App je helpen bij het oplossen van het probleem. Of je er wat van leert is echter de vraag, want de App genereert alleen antwoorden (daarom misschien niet heel handig, want je wilt toch weten HOE je tot een antwoord komt??)

Wellicht de belangrijkste tip voor als je aan het studeren bent: zorg dat je gefocust kan blijven ZONDER afleiding. Het zal niet verrassend zijn dat we je hier ook wat tips voor kunnen geven, namelijk een gratis extensie voor Chrome of voor Firefox. Maar je kan natuurlijk ook een app downloaden voor $20. Heb je het geld daar niet voor, leg dan alles wat je kan afleiden, zoals je mobiel, op een andere plek en zet deze stil.

Geef een antwoord