Expats in Eindhoven

Ben of ken je een Expat in Eindhoven? Dan is deze pagina wat voor jou. Ando is namelijk een dojo met een diversiteit aan nationaliteiten. Van Hongaars tot Pools, Duits, Frans of Italiaans alle nationaliteiten zijn hier welkom. Als expat probeer je natuurlijk zo goed en makkelijk mogelijk in de Nederlandse cultuur te integreren. Met een sport / krijgskunst als Aikido is dat nog makkelijker.

Doordat Aikido geen competitie kent, sta je gelijk al een stuk ontspannender op de mat. Je bent vooral gefocust op de bewegingen die voorgedaan worden. Iets wat sensei Edo en Anne zich maar als te goed weten. Zij stonden als kind op de mat bij grootmeester Christian Tissier, die voornamelijk Frans sprak. Tja dat was een taal die ze nog niet kregen op school. Dus leerde ze vooral door goed kijken en luisteren. Door leerlingen die naast hun zaten en af en toe wat vertaalde voor ze begonnen ze steeds meer te begrijpen hoe het allemaal in elkaar stak. In de dojo bij Ando is dit niet anders. Zelfs in onze kindergroep helpen de kinderen elkaar graag, ook een mooie manier om Engels voor ze in de praktijk te brengen.

Daarnaast is Aikido een sociale community, zeker bij Ando. Zo wordt er graag nog voor of na de training bijgepraat over van alles en nog wat. Een makkelijke manier dus om als expat mee te krijgen hoe zaken hier aan toe gaan. Het is ook niet gek, Ando dojo ligt pal naast ASML en NXP. Niet te vergeten Eindhoven Airport. Waar we ook graag gebruik van maken, want trainen in het buitenland doen we graag. 

Zo nodigen we ook graag buitenlandse sensei’s of grootmeesters uit voor Aikidolessen in onze dojo. Het zijn experts op het gebied van Aikido. Daarbij komt het vaker voor dat deze trainer(s) ook hun eigen groep mensen uit Europa/Wereld mee naar onze dojo neemt. Hoe tof is dat! Kortom ben of ken je een expat die hier in Nederland werkt, kom dan langs voor een proefles Aikido.

Eindhoven Aikido school ANDO geeft een kleine demonstratie.

Expat dag in Eindhoven

Zet de eerste stap

Trainen in een
vertrouwde omgeving