Kinder Aikido (7+)

Onze Aikido les leert je kind sociale en motorische vaardigheden. Omgaan met lastige situaties (zoals pesten en ruzie). Met de tijd zul je zien dat het zelfvertrouwen groeit en je kind steeds meer voorzichzelf durft op te komen. Het wordt ook wel als vervolg gezien op de bekende Rots en Water training.

Bij Aikido school Ando word al meer dan 20 jaar les gegeven door Edo en Anne Slui, aan kinderen in zowel Nederland als het buitenland. Hun grootmeester Yoshimitsu Yamada sensei is nog één van de laatste meesters die nog direct bij de grondlegger Morihei Ueshiba heeft getraind.

Het is hun passie Aikido delen met zoveel mogelijk mensen en om een inspiratie te zijn voor de community. Dit zie je terug aan alle training die ze zelf volgen, maar ook geven. De lessen zijn actief en zitten vol met Aikido technieken, spel- beweegvormen met weerbare oplossingsrichtingen.

Zo leren de kinderen bij Ando zichzelf te verdedigen zonder te leren vechten.
Tenslotte is Aikido een Martial Art die geen competitie kent zoals een Karate of Judo dat wel kent.

Of ze nu ADHD / Autisme hebben, bij ons gaat het om plezier op de mat met elkaar. Want naast de reguliere lessen organiseert Ando vaak leuke activiteiten waaraan alle Aiki-kids mee kunnen doen. Elk jaar staan er weer nieuwe dingen op de agenda.

Door te trainen met Bokken en Jo leren kinderen te focussen.

Ando activiteiten zijn elk jaar weer verrassend. Zo hebben we hier Colored Aikido gedaan.

Lesje hakama strikken, ziet er makkelijker uit dan het is.

Zeker. Wij zijn er van overtuigt dat als een kind vaak genoeg op de mat staat en traint, steeds assertiever en zekerder wordt met de tijd. Vaak is het ook het kind de tijd te gunnen om zich op dit vlak te ontwikkelen. Door alle technieken en oefeningen in het Aikido zit dat wel goed.

Heel begrijpelijk. Alles wat nieuw is is spannend. Daarom mag je ook een les gewoon komen kijken zonder te hoeven meedoen. (Je kan dit aangeven bij het proefles formulier. Dan plan je een proefles in voor de week dat je kan komen trainen en vermeld je bij opmerkingen dat je de week ervoor komt kijken.)

Als je nog een Judo-pak ergens hebt liggen is dat wel handig, maar niet noodzakelijk. ‘Loszittende’ kleding is goed, denk aan een joggingbroek met een t-shirt. Dit leggen we je ook uit in de mail die je ontvangt als je de proefles komt doen.

Zeker! Iedereen is welkom om mee te trainen. Wist je dat sensei Edo en Anne zo ook aan Aikido zijn begonnen? Ze stapte beide op hetzelfde moment de mat op.

De kosten delen we met je na de eerste les. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je Aikido leuk vind, niet omdat het goedkoper is dan bijv. tennis. Mocht het te duur zijn, dan vinden we daar wat op. De essentie is, vind je Aikido leuk!? Daarom is onze proefles dus ook gratis. De keuze daarna is altijd nog aan jou.

Onze leden delen

Ervaringen

Steviger in je schoenen 
met Aikido ando

Plan een proefles bij jou in de buurt!