Japanese Kanji

Jouw naam in het japans

Aikido is Japans. En heeft een mooie en rijke cultuur. Zo hebben ze verschillende schriften waaronder katakana. Deze Kanji zoals ze dat noemen, kom je in het Aikido regelmatig tegen. Wil jij weten hoe je je naam schrijft? Lees dan verder of genereer met ons je naam in het Japans!

Katakana wordt gebruik om woorden van niet-Japanse oorsprong weer te geven. Dit kunnen leen woorden zijn zoals bijv. koffie of bier. De manier waar op katakana gebruikt wordt is op klank, of geluidsnabootsing. Dit is dus fonetisch. Als voorbeeld: je schrijft bijvoorbeeld bakker maar spreekt het uit als bah•ker (dit vind je ook in een woordenboek). Op deze manier kan alles in het Japans geschreven worden. 

Deze Japanse Kanji leren is een leuke activiteit, want het lijkt toch stiekem een soort geheimschrift!? Dit schrift helpt je ook op de mat. Zo zie je vaker dat Aikidoka’s die al langer trainen zijn of haar naam op de hakama of de mauw van het pak laten borduren. Dit is niet alleen handig om je eigen pak terug te vinden, op een stage wanneer hij ligt te drogen, maar ook voor een sensei. Zo kan hij je makkelijker  bij naam noemen. En als jij nog even doorleest kan het straks ook!

Ben jij benieuwd hoe je jou naam schrijft? Gebruik dan de onderstaande namen generator!

Katakana

Kanji ontrafeld

Wil je zelf aan de slag met Katakana leren? Begin dan bij deze mooi ontworpen Kanji-poster.

Deze poster laat alle klanken combinaties zien die de katakana kent. Daarnaast staan er ook nog eens de top 50 meest voorkomende namen om je te laten oefenen met deze karakters.

Het bijbehorende werkboekje kun je ook via deze pagina downloaden, scroll daarvoor een stukje verder naar beneden.

Welke naam wil je vertalen
Jouw naam in Japanse Kanji
Komt hier onder te staan 👇

Ontrafel het Aikido geheimschrift: Japanse Kanji

Bestel de A3 print nu op Aikido-Shop.nl of Download de A4 poster helemaal gratis. Aikido University biedt ook een gratis werkboek aan om jouw Aikido leerpad nog leuker te maken.