Ons verhaal

Aikido familie

Onze droom is om te leven in een wereld van gelijkheid en verbinding. In verbinding met jezelf en je omgeving. We weten dat mensen die in hun eigen kracht staan eerder een vervulde leven leiden, betere keuzes maken en hun geluk delen met anderen.

Om onze gedachtegoed en beweging te kunnen volgen is het goed om een kleine uitstapje te maken naar het verleden hoe wij, als aikido familie, zijn begonnen op een jonge leeftijd (14 en 16 jaar) om anderen te kunnen helpen.

Ando werd opgericht in 2002 na aanleiding van het Roefelen in Veldhoven. Roefelen ging uit van Stichting Jantje Beton om kinderen aan bedrijven te laten snuffelen. Marga en Wim (ouders van Edo en Anne) waren zelfstandig en gevestigd in het gezondheidscentrum. Het roefelcomité zocht bedrijven voor hun kindergroepjes. Marga en Wim konden niet veel voor hen betekenen maar wisten dat het altijd lastig was, omdat Edo en Anne vroeger ook gingen roefelen. Zij vonden het altijd geweldig, dus besloten we met ons vieren mee te doen. In de hoop dat we daarmee voldeden voor het roefelen, maar het werd meer dan dat.

“Veel ouders hadden het nu gevonden voor hun kind. Faalangst, ADHD, Autisme, er kwam van alles voorbij met verhalen over het kind. Dit zette ons tot nadenken en we besloten om een schot voor de boeg te doen. Edo en Anne stonden op de mat als hulptrainers bij judo en met aikido trainden zij op hoog niveau voor hun leeftijd, dus wat dat betreft kon het wel.

Samen bereidden we een gezellige dag aikido voor. Dat kon niet moeilijk zijn, omdat we daar zelf enthousiast over waren. We maakten een dojo in het centrum, voor die dag, en vulden de ruimten met aikido spullen. Edo en Anne waren jong (14 en 16 jaar) en stonden dichter bij de kinderen dan de volwassenen. Daarbij komt dat het leven geven en nemen is. Edo en Anne konden zichzelf als voorbeeld stellen. Doordat zij al zoveel hadden mogen ontvangen van aikido, was het niet verkeerd om aikido ook door te geven. Het werd eerst overlegd met de sensei van Edo en Anne, destijds Christian Tissier Shihan.

Met zijn goedkeuring hebben wij hierna we alles gevolgd wat ervoor nodig was. Wij hadden als Aikido familie alles in huis. Wim marketing/reclame en management achtergrond en ik de gezondheidszorg. Edo en Anne vulden het plaatje in van de trainers. Wim die zijn carrière nu vervolgde in het onderwijs, hielp hen met de lessen en gaf feedback. Ik gaf de ouders informatie over aikido en wie wij waren.”

Geschreven door Marga Slui- Swart 2012

JongeEdoAnne

Zet de eerste stap

Trainen in een
vertrouwde omgeving