Rots en water training

Rots en water training vervolg

Rots en Water training combineert de kracht van zelfbewustzijn (Rots) met de soepelheid van communicatie (Water). ‘Rots’ vertegenwoordigt het vermogen om eigen grenzen te stellen, zelfstandig beslissingen te nemen en een persoonlijke koers te varen. ‘Water’ daarentegen, staat voor het vermogen om te communiceren, te luisteren, samen oplossingen te vinden en respect te hebben voor de grenzen van anderen.

Aikido net als rots en water

Bij Ando beschouwen we Aikido als een logisch vervolg op de Rots en Water training. In onze lessen krijg je de kans om de sociale vaardigheden die je tijdens de Rots en Water training hebt geleerd, elke week verder te oefenen. Je wordt je tijdens de trainingen bewuster van je eigen lichaam en dat van anderen, en je leert hoe je in verschillende situaties en met (fysieke) weerstand kunt omgaan.

Onze wekelijkse lessen bieden je een mooie kans om dat wat je hebt geleerd in de training te versterken en verder te ontwikkelen. We gebruiken een speelse aanpak, zodat kinderen al spelenderwijs leren en groeien. Bovendien is de sfeer op de mat altijd positief, wat je de kans geeft om nieuwe vrienden te maken. Dit alles maakt onze Aikido-lessen niet alleen leerzaam, maar ook leuk en inspirerend.

Met Aikido behouden we focus

Sensei Anne helpt Robin zijn Aikido te verbeteren

Sensei Edo legt uit wat rots en water is aan de kinderen

Het effect van aikido & rots water training

Net als de Rots en Water training, heeft Aikido een positieve invloed op degenen die het beoefenen. Door deel te nemen aan onze lessen bij Ando, zul je merken dat je zelfvertrouwen toeneemt. Aikido leert je ook vaardigheden om effectief om te gaan met lastige situaties. Een belangrijk onderdeel van onze training is het leren stevig staan, wat een belangrijke basis is waarop we voortbouwen. Net als het jezelf weten op te vangen door te rollen. Zoals het Japanse gezegde gaat ‘7 keer vallen is 8 keer opstaan’. Ando dojo / community is inclusief en verwelkomt iedereen, ongeacht je achtergrond of vaardigheidsniveau of ‘rugzakje’. Ervaar dit zelf door een proefles Aikido te doen. Onze leerlingen ervaren zich thuis op de mat. 

Al deze elementen maken Aikido een verrijkende ervaring die verder gaat dan lichamelijke training alleen, ofwel Aikido is een goed Rots en water vervolg!

Aikido bieden we aan voor verschillende leeftijdsgroepen. Kinderen vanaf 7 tot 8 jaar zijn welkom om te beginnen met onze basistrainingen. Voor oudere kinderen, vanaf 11 tot 12 jaar, hebben we specifieke jeugdlessen die zijn afgestemd op hun ontwikkelingsniveau. Onze trainingen zijn toegankelijk op verschillende locaties, waaronder in Eindhoven, Veldhoven, en Zaltbommel, zodat je gemakkelijk een locatie kunt vinden die bij jou in de buurt is.

Bekijk hier al onze tijden en locaties.

Rots water docent recentie over aikido

Allereerst wil ik graag met jullie delen dat ik het als een absoluut voorrecht heb ervaren, dat ik driemaal de kindles mocht meemaken en zèlf Aikido mocht ervaren.

Wat een talenten hebben jullie je eigen gemaakt en wat mooi om te zien dat jullie deze talenten vanuit een ‘natuurlijk bewegen/leven’ delen met mensen om jullie heen!

n.a.v. de drie keren die ik bij jullie mocht mee trainen, zouden we onderling afstemmen hoe de Rots en Water trainers kennis konden maken met Aikido.

Allereerst wil ik mijn ervaringen/ indrukken graag met jullie delen:

– Wat een ontzettend mooie bewegingskunst is Aikido, waarbij het ‘waterelement’ (zoals dat bij Rots en Water wordt benoemd) centraal staat.

– Wat een geweldige, hechte en ‘warme’ Aikido vereniging zijn jullie; de onvoorwaardelijke, bereidwillige houding van de leden om (nieuwe leden, mensen in ontwikkeling) te helpen/ ondersteunen, was erg fijn om te ervaren.

– Ik heb de lessen aan de kinderen als erg waardevol ervaren. Het was mooi om te mogen zien hoe begripvol jullie de kinderen ondersteunen (met aandacht voor de persoon om deze in z’n kracht te zetten zodat deze zijn eigen balans leert ontdekken) tijdens het leerproces; tijdens de laatste training was het indrukwekkend om te zien hoe Edo het meisje (gehoorondersteuning) dat moeite had met rollen, bijna een half uur individueel begeleidde.

Tijdens de kindles sprak mij de rust aan (zodra de mat wordt betreden) maar ook de structuur, voorspelbaarheid (vaste routines zoals de warming up, het groeten, voordoen, nadoen en discipline) en vriendelijkheid.

Ik denk dat Aikido een heel mooi vervolg kan zijn op een Rots en Water traject en passend kan aansluiten bij leerlingen met omgangsproblemen (afstemmingsproblemen, minder assertieve leerlingen, zelfbeheersingsproblematiek etc.). Het ontbreken van een competitie-element maakt de bewegingskunst uitermate geschikt voor onze doelgroep leerlingen.

Bij Aikido ando voelt
wesley zich wel begrepen

Ervaar zelf of Aikido bij je past!