Sansuikai 山水会

Sansuikai International is een organisatie dat in het leven is geroepen door Yoshimitsu Yamada Shihan. Om zo zijn directe leerlingen in een bepaalde continent te verbinden met elkaar. Er bestaat zo een Sansuikai voor Zuid Amerika en Europa. De aangesloten dojo’s behouden hun eigen autonomie, maar zoeken vooral onderlinge interactie op het gebied van uitwisseling in kennis, seminars en vriendschap. Door samen op te trekken ontstaat er meer cohesie en verspreiding van Aikido.

Sansuikai betekent:

SAN 山 : Berg.
SUI 水 : Water
KAI 会 : Vereniging.

Het is een non profit organisatie, direct en officieel erkend door Aikikai 合気会, Tokyo, Japan via Yoshimitsu Yamada Shihan. Bekijk hier de website.

Edo en Anne Slui zijn de enige directe leerling van Yoshimitsu Yamada Shihan in Nederland. Zo vertegenwoordigen ze Yamada Sensei en Sansuikai, in hun eigen land. Het is zowel een eer als een grote verantwoordelijkheid om dit te mogen doen.

Ando is nauw betrokken bij Sansuikai en heeft o.a. samen met Peter van Marck en Silvia Eschenlauer in 2013 de eerst officiële Sansuikai seminar georganiseerd. Dit is zo goed bevallen dat het nu ieder jaar georganiseerd wordt. Tijdens deze seminar komen verschillende Sansuikai leraren naar Antwerpen om in een weekend les te geven. De hoeveelheid lessen en diversiteit maakt het een enorm succes.

Zet de eerste stap

Trainen in een
vertrouwde omgeving