Sjors Sportief

Ontdek Aikido met Sjors sportief

Sjors Sportief is een initiatief van de gemeente om jongeren aan te zetten tot sporten. Op een laagdrempelige manier kunnen kinderen en ouders kennismaken met sporten uit de buurt. Elk jaar worden op alle basisscholen de bekende Sjors Sportief-boekjes verspreid met daarin deelnemende sporten, waaronder ook Aikido!

Aikido sportwijzer

Basisscholen zoals De Startbaan, maar ook Salto Internationaal in Eindhoven, kennen Aikidoschool Ando al. Basisschool De Slingertouw ligt bovendien pal tegenover de sporthal in Meerrijk, waar Ando zijn dojo heeft. Elk jaar staan onze Aikidodocenten klaar om deze groep kinderen op te vangen en in 2-3 lessen wegwijs te maken in deze mooie zelfverdedigingssport. Al jaren zorgt het Aikidoprogramma van Ando voor een grote glimlach op het gezicht. In deze basislessen Aikido komen belangrijke aspecten zoals respect, etiquette, rollen maar ook weerbaarheid vanuit rust aan bod. Waarbij andere zelfverdedigingssporten vaak door jongens worden beoefend, zien we dat ook de meiden onze trainingen leuk vinden om te doen; ze hoeven er namelijk niet sterk voor te zijn.

Waar Aikido zich onderscheidt ten opzichte van andere vechtsporten, is dat het uitgaat van het principe waarbij je bij jezelf blijft en je niet laat uitdagen. Bij Ando leer je steviger in je schoenen te staan. Je wordt weerbaar zonder dat je hoeft te leren vechten. Omdat Aikido geen competitieve sport is, bestaat er geen prestatiedrang en ligt de focus meer op intrinsieke motivatie. Dit bevordert een positieve ontwikkeling van zowel fysieke als mentale vaardigheden, waardoor je leert omgaan met conflicten op een constructieve manier.

Ben jij benieuwd of Aikido bij je past? Lees dan hier meer over de lessen die gegeven worden. Of doe een Aikidoles mee via Sjors Sportief!

Sjors sportief favoriet

Wist je dat Aikido met Ando een hit is op TikTok? Sensei Edo en Anne Slui delen naast tips en trucs nog veel meer leuke Aikido-content op de socialemediakanalen. Lijkt het je leuk om van hen les te krijgen? Meld je dan op tijd aan, want de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in via de Sjors Sportief-pagina of meld je aan voor een proefles.

Floor vindt de sport
die bij haar past: Aikido!

Sjors Sportief boekje nog niet uit? Plan hier je proefles.