Yoshimitsu Yamada

Yoshimitsu Yamada, 8th Dan, Shihan | Chief Instructor New York Aikikai President, US Aikido Federation

In 1955 werd Yamada Sensei als inwonende leerling aanvaard bij de Honbu Dojo, om rechtstreeks les te volgen bij O Sensei, de grondlegger van Aikido. Hij was 18 jaar oud en hij had geen ervaring in de martiale kunsten. De ervaring die hij opdeed is er een van pure aikido.

Naast O’Sensei, heeft hij ook les gehad van aikido-meesters zoals onder andere Kisshomaru Ueshiba, Koichi Tohei, Kisaburo Osawa, Kenji Tomiki, Hiroshi Tada en Seigo Yamaguchi.

Een uitnodiging om een aikido demonstratie te geven tijdens de Wereldtentoonstelling van 1964 bracht Yamada Sensei naar New York. Hij is er gebleven om hoofdleraar te worden bij de New York Aikikai, en aikido aan de oostkust van de VS te introduceren.

Tegen 1972 had hij zijn rol als ambassadeur van aikido wereldwijd op zich genomen, waarbij hij duizenden dankbare leerlingen op vrijwel ieder continent liet kennismaken met zijn krachtige, inspirerende en opgewekte lesstijl.

Sinds de tijd dat hij inwonende leerling was, heeft er een verbazingwekkende wereldwijde groei van aikido plaatsgevonden.

Yamada Sensei blijft tot op de dag van vandaag de essentie en ziel van het aikido dat hij van O’Sensei geleerd heeft overbrengen tijdens iedere les die hij geeft, of dat nu aan beginners of aan gevorderden is. Hij gelooft dat een stevige basis in het aikido cruciaal is voor de vordering van iedere leerling.

Zonder ook maar iets te zeggen, blijkt uit zijn leer dat oprechte, positieve en intensieve training de beste weg is naar lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Yoshimitsu Yamada is 8e Dan, Shihan.

Tohei sensei geeft les bij Yamada Sensei in NYA.

Grootmeester Yoshimitsu Yamada met sensei Anne Slui.

Sensei Edo valt aan tijdens
een stage van grootmeester Yoshimitsu Yamada

Zet de eerste stap

Trainen in een
vertrouwde omgeving