Aikido Grootmeesters

Het aikidopad bewandel je niet alleen. We worden geleid door onze leraren en grootmeesters. Hun wijsheid, leringen en voorbeeld, is wat ons helpt bij ons eigen pad te ontdekken. Zo ook die van onze sensei’s edo en anne. De volgende Aikido grootmeesters lichten we uit voor jullie.

Yoshimitsu Yamada

Donovan Waite

Christian Tissier

Yoshimitsu Yamada

Een van werelds laatste Aikidoka die nog bij de grondlegger heeft getraind, gaf met zijn 85 jarige leeftijd nog les over de hele wereld. Door zijn verruimende blik om ieder zijn eigen Aikido te laten ontwikkelen heeft Edo en Anne sensei onder zijn vleugel genomen.

Leer meer over onze grootmeester Yoshimitsu Yamada. Lees verder…

Donovan Waite

Shihan Donovan Waite was leraar in New York Aikikai en Philadelphia. Hij gaf les over de hele wereld, zo kwam hij ook naar Nederland om een seminar te geven. Waar Edo en Anne in aanraking kwamen met een bijzonder charismatische Aikidoka, die een hele nieuwe Aikido wereld opende.

Leer meer over onze grootmeester Donovan Waite. Lees verder…

Meesters in beeld

Bekijk selectie video’s van de grootmeesters.

Christian Tissier

Voordat sensei Edo en Anne leerling werden van Yoshimitsu Yamada shihan, waren zij zo’n 8 jaar directe leerling van de Franse grootmeester Christian Tissier. Mede dankzij hem zijn ze hun eigen dojo begonnen in Veldhoven.

Leer meer over onze grootmeester Christian Tissier. Lees verder…

De lijst van docenten waar Edo en Anne sensei het genoegen mee hebben gehad om van te mogen leren is lang. Hierbij een aantal bekende grootmeesters: Moriteru doshu, Fukakusa sensei, Sugano sensei, Tamura sensei, Doshu, Bruno Zanotti, Bruno Gonzales, Chris Curtis, Michelle Feilen, Micheline Tissier, Kaila Feder… en nog veel meer!

Zet de eerste stap

Trainen in een
vertrouwde omgeving