School-Aikido

School Aikido wordt verzorgd door Ando. Wij bieden Aikido-lessen aan op verschillende niveaus, zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Onze trainers stemmen het lespakket van tevoren af op de behoeften die de school wil invullen met schoolaikido.

Voor wie is school Aikido

Denk aan kinderen op de basisschool van 6-12 jaar. Maar ook voor jongeren van 12-16 jaar op de middelbare school zijn er speciale trainingen ontwikkeld om kennis te maken met Aikido. Terugkerende thema’s zijn ‘Aikido als krijgskunst introductieles’, maar ook weerbaarheid door Aikido. Ando is inclusief en maakt dus geen onderscheid tussen verschillende groepen of scholen. In het verleden hebben we ook lesgegeven aan slechtziende leerlingen, wat uiteraard een unieke en eigen aanpak vereist.

Belangrijk om te weten
Aikido is geen vechtsport en kent geen competitie. Dit is een van de belangrijkste kenmerken die ervoor zorgen dat Aikido meer intrinsieke inzet vereist van jou. Je hoeft niet atletisch of sterk te zijn; deze krijgskunst is namelijk ontwikkeld door de grondlegger, die zelf slechts 1.50 m was. Aikido is een sport die je je leven lang kunt beoefenen! Zo stond onze grootmeester Yoshimitsu Yamada, die 85 jaar oud was, nog steeds op de mat.

School Aikido op Strijp-S vraagt om een demo op het gras.

School Aikido is soms ook buiten de mat.

Wat kun je verwachten bij School Aikido

Elke school en situatie is uniek, daarom streven wij ernaar in overeenstemming met de school het best haalbare te bereiken. Zo kan er bijvoorbeeld ingehaakt worden met (meerdere) themalessen of een eenmalig bezoek voor meerdere groepen. Je kunt er zeker van zijn dat we de gymzaal ombouwen tot een echte Aikido dojo. Onze Aikido-bezoeken op scholen vinden voornamelijk plaats in de buurt van onze Ando dojo’s.

Bij deze training wordt er van te voren een bijdrage afgesproken, die ten goede komt aan de Stichting.

 

Vind je Aikido een gezonde activiteit voor jouw school? Neem contact met ons op!