Donovan Waite

Shihan Donovan Waite was leraar in New York Aikikai en Philadelphia. Hij gaf les over de hele wereld, zo kwam hij ook naar Nederland om een seminar te geven. Waar Edo en Anne in aanraking kwamen met een bijzonder charismatische Aikidoka, die een hele nieuwe Aikido wereld opende.

Donovan Waite begon met Judo in Birmingham, Engeland, toen hij 7 jaar oud was. Een jaar later volgde hij zijn eerste Aikidoles in de dojo van Ralph Reynolds. Hij bleef echter 2 maal per week Judo volgen tot zijn 15e. Net voor zijn 14e verjaardag ontving hij zijn Shodan Aikikai bij Chiba Sensei. In Engeland ontmoette hij ook Tamura Sensei en ging regelmatig bij hem les volgen in Frankrijk. Hij volgde eveneens les bij Saito Sensei.

Saito Sensei opende zijn ogen met wapentraining en de manier waarop ze lichaamsbeweging beïnvloedt. Veel van zijn wapentraining heeft hij ook van Chiba Sensei ontvangen. Toen hij aikido op een meer professionele, full-time wijze wou beoefenen besloot hij op aanraden van Tamura Sensei contact op te nemen met Yamada Sensei in New York.

In 1984, toen hij 24 jaar oud was, verhuisde hij naar New York en was meer dan 10 jaar Uchi Deshi (inwonende leerling) aan de New York Aikikai, waar hij tijdens heel deze periode intensief les volgde bij Yamada Sensei en later ook bij Sugano Sensei.

Donovan Waite was leraar aan de New York Aikikai, hoofdleraar van Aikido of Center City in Philadelphia. In 2021 overleed hij aan een hartstilstand en zal zijn Aikido verspreid worden door leerlingen die bij hem getraind hebben zoals Edo en Anne sensei.

Shihan Donovan Waite stage in Nederland bij Ando.

Na de training op de foto met 
sensei Donovan Waite

Helaas is sensei Donovan in 2021 overleden.

Zet de eerste stap

Trainen in een
vertrouwde omgeving